26 januari, 2008

Renoveringsobjekt

Vad händer i Orsta en dag som denna? En del skulle kanske säga "inte mycket". Jag däremot hävdar med bestämdhet att det är massor av spännande saker på gång.

Vi har nämligen påbörjat renoveringen av vinden! Rummet som hittills gått under benämningen "stökvinden" eller "kallvinden" ska nu förvandlas till sovrum åt mig och Stefan. Vårt nuvarande ska Anton och Gustaf få ha som ett gemensamt allrum med soffa , tv, pingisbord och annat de vill ha. X-box och dator icke att förglömma.

Innan det blir en verklighet återstår dock MYCKET arbete. Att städa ur har tagit flera dagar, dessutom har vi förvandlat en del av vinden till ett nytt förråd. Som redan är fullbelamrat...



Här tar jag itu med snickerihörnan av vinden. En ny vägg ska sättas upp och en verktygsskrubb skapas. Dock inte på detta ställe, så allt måste bort!



Virket kom förra helgen. Gustaf hjälper gärna till att bära.




Lättaste sättet att få in plankorna var att ta dem genom fönstret.




En del av stökvinden. Det nya förrådet anas också - redan oroväckande fullt. Vi ska dock skapa förrådsutrymmen på ovantaket av det nya rummet så det är bara temporärt som trängseln är ett faktum. Men oj, oj, oj, så mycket jag har slängt!




Stefan riktar det nya taket. Vårt hus är ca 140 år gammal och inte helt vinkelrätt alla gånger... Det kan skilja 1 dm från ett hörn till ett annat.

Inga kommentarer: